Bedrijf en Leiden

Bedrijf en Leiden

Werkplaats

Bouwbedrijf Leiden streeft naar integere samenwerkingsverbanden met de diverse onderaannemers, leveranciers en adviseurs. Met name ZZP-ers vormen een groot onderdeel van ons netwerk. In onze werkplaats aan de Bloemistenlaan bieden wij graag ruimte en mogelijkheden aan deze ZZP-ers en ondernemingen. Zo hebben wij op dit moment een meubelmaker en een ruimtelijk ontwerper in huis, een fotografie studio, een doe-het-zelf garage en onze eigen timmerfabriek. De kleine ondernemingen en Bouwbedrijf Leiden kunnen zich beroepen op elkaars expertise en zo worden kansen wederzijds versterkt of zelfs gecreëerd. Samen een niveau hoger dus!

Bouwbedrijf Leiden en de stad Leiden gaan alweer een tijdje terug. Hier in de stad ligt het verleden van de eerste bijbaantjes en stageadressen bij de Leidse aannemers en architectenbureau’s. Daar hebben de oprichters van Bouwbedrijf Leiden elkaar voor het eerst ontmoet, halverwege de jaren negentig. Toendertijd zijn ook de contacten opgedaan waarvanuit in 2005 Bouwbedrijf Leiden is ontstaan, met het vertrouwde netwerk daaromheen. Net als elke ondernemer in deze tijd streven wij naar een gezond ondernemersklimaat van de stad en zijn dus gebaat bij haar vitaliteit en aantrekkelijkheid. Bouwbedrijf Leiden mag zich dan ook graag inzetten om de stad Leiden op de kaart te zetten en haar bedrijvigheid voor de wind te houden. (zie ook: evenementen en sponsoring)

Onderwijs en bedrijf

Bouwbedrijf Leiden is een erkend leerbedrijf en wij creeren regelmatig stageplaatsen voor de locale ROC-studenten. Wij bieden ze doorgaans een gevarieerd en leerzaam programma van tekenwerk, werkvoorbereiding, buiten op de bouwplaats of binnen in de timmerfabriek. Van ontwerp tot uitvoering kunnen- en willen wij graag onze kennis delen. Dus of je nu van het VMBO komt of van de TU, bel ons gerust eens op als je opzoek bent naar een leuke stageplek!